Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното и степените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното и степените

Алфата е 146 1.6 т.с ако има някакво значение.
    Вентилатора на парното работи само на 4та степен, на 1-2-3 не отбелязва... реших че е от потенциометъра и затова разглобих таблото(само средната конзола) разглобих и потенциометъра (мъката по сглобяването му беше голяма) ама не е там проблема. При разглобен потенциометър замерих и когато дам на степен-0 и степен-4 си дава 12,** и нещо ви волта , а когато замеря на степен-0 и степен- 1,2 или 3 дава 0, и нещо волта.. т.е. тока малко липсва, евентуално ако може да ме насочита какво да търся и къде
    А да и нещо друго не всеки път като цъкна стрелкичката за да прекарва въздуха през филтъра на купето става номера... от 15 натискания 1 да стане .... Чува се че цъка някво реленце и евентуално като зацепи се чува някво моторче и работата се оправи ...

п.п Страшно го обясних дано някой нещо е разбрал

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:17.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Има някаква логика ама днес е много студ да ходя да го гледам ... приемам още идеи

Comment

то друго няма. това е. 3 големи резистора и термобушон който при теб е изгорял /струва лев-два/. пробвай от пасажерското място има една пластмаса отляво. ако може от там да се стигне. някъде съм гледал и упътване как се стига до него,но не помня къде. иначе ето го тука на 59-та страница - Q5
        http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...onditioner.PDF
        точка

Comment

Благодарско отивам да гледам кво е положението ...

Comment

Мился че го открих "нещото" то си е прикрепено на вентилатора поне като гледах цветовете на кабелите така излезе ама започна да става тъмно и се отказах... закрепено е грамотно с два винта звезда намира се в под жабката отляво в дъното абе 8 часа работа с гайка на кофти място .... и трябва да се махне капачето през което духа топло парното, закрепено е на 2 винта звезда Дано успея да го оправя че само на 4та степен изтъпявам ....

Comment

От това е колега. При мен се получи когато един приятял се прави на майстор същия проблем.
              Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщение
                От това е колега. При мен се получи когато един приятял се прави на майстор същия проблем.
                И проблема се намира на онова място което съм описал нали Дано мога да го оправя .... И едно голямо мерси, никога нямаше да се сетя затва нещо без да съм разглобил цялото табло

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                  И проблема се намира на онова място което съм описал нали Дано мога да го оправя .... И едно голямо мерси, никога нямаше да се сетя затва нещо без да съм разглобил цялото табло
                  При мен просто си висеше...
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Хмм май аз нещо съм в грешка, на снимката вижда ли се проблема и ако може, да ми го оградиш, а такава зелена букса и аз имам която не е закачена за нищо просто си стои така свободна .
                    Attached Files

Comment

Не ръчкай там!Тая е за други работи,които може и да ги нямаш!По принцип на всички коли,терморезисторите са при вентилатора , та да се охлаждат!Те не се запояват , а се пресоват!Казвам ти го, да не направите някоя простотия!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ok ще го имам предвид, а нали имало и някъв бушон уж нещо, абе дори и цялата системка ако трябва ще я купя въпроса е да духа и на ниските степени, че тази 4та не е от най полезните

Comment

---
                          Attached Files
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:17.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Успях да сваля тая идиотщина, само проблема остава един, от къде да си намеря термо бушона или термо резистора нз кво се води или цялото нещо се сменя с ново. Ограденото в червено (на втората снимка) е изгоряло и от там се прецаква всичко, а когато направя мост за директен контакт т.е. заобикалям "нещото" степените си бачкат идеално, но не знам дали е добре(по скоро не) да му направя такъв мост и да го връщам обратно на мястото На първата снимка се вижда от къде е изкарано
                            Attached Files

Comment

Трудно се намира, но го има. А и трудно се монтира, не трябва да се запоява. Но може и без него.
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X